Oct 18, 2011

Netflix

*****

Netflix.
Dah 10 bulan aku subscribe. 
Benda ni la dok teman aku time boring2 sorang.
For yg tak tau Netflix ni website yg kita leh stream online tgk cita mcm2.
Tak la semua cita ada tapi banyak jugak la leh tgk.

So aku post ni sbb boring mlm ni.
Berbaloi tak aku bayaq bulan2?
Tadi aku bukak history apa yg aku dah tgk.

Mula2 aku ingat nak buat list apa yg dah tgk tapi tgk2 balik banyak gila.
Aku selalu tgk tv series yg dah habis.
Saja ulang balik semua season or yg tak penah tgk complete.

Minggu lepas Netflix bru tambah cita Malcolm in The Middle.
Aku dah nak abih dah season 1.

Kalau la kat Malaysia buat mcm ni kan best.
Letak balik suma cita best2.
Keluangman.
Doraemon, Shin Chan, Istana Takeshi
Spanar Jaya, Pi mai pi mai tang tu
Senario
Apa2 la cita2 best2 dulu.
Aku sure subscribe kalau ada.

Tu ja aku nak merapu. Sekian.
Sambung tgk Netflix dah HW tak dak.




*****


Oct 8, 2011

:)

*****


***


*****

Oct 3, 2011

2 3 Kucing Berlari

*****

Aaaaaaa. 
Tringinnya nak bela kucing.
Tapi nanti cuti summer sapa nak jaga.
Takpa la 
Tunggu la ada rumah sendiri nanti.
Kucing kat old city gemuk2.
Dapat tido sambil peluk best ni.

***

Hey , it is not the same as before.
Get use to it.
Hard to satisfy everybody. 

Sometime 
sacrifice are needed
Well.
For me at least.

I don't care anymore
I'm sell fish

*****


Sep 10, 2011

Bad day?

*****

Singgah Wawa time balik dari kebun buah.
Beli ice coffee. Swipe card.
Amek card masuk wallet.
"Please swipe again" kata cashier.

Jeng Jeng Jeng
Card hilang.
10 minit cari x jumpak.

"Wow that mysterious. I saw you put that back in your wallet."
kata cashier.

Taktau la card yg aku swipe tu betul2 card tu ka tak.
Balik2 cancel card. seminggu bru dapat balik.

Dalam keta ice coffee wawa tertumpah 99%.
Aku dpt la minum 2 sudu besaq.

Bad day? Nahhhhh.
Tak dak rezeki.
At least duit dlm bank x hilang.

Still puas hati p kebun buah.

***


I wish I wish.

Cepat bangun.
Masa untuk muka.
: 3

*****


Aug 30, 2011

2 Tahun

*****

Masuk tahun ni dah masuk 2 tahun la beraya kat bumi USA ni.
Tapi tetap best dan happening.
Dapat gak makan rendang, ketupat, ngan nasi impit.
Tidak dilupa juga kuih raya. 

Kepada yg di USA dan juga Malaysia
Kepada kawan-kawan dan sedara mara.
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

***

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!

Sempena 31 Ogos.

***


Its true.
For some.
And for me.

Nak Ocicat ngan Ragamuffin.
Meaw~

*****

Aug 8, 2011

Remember?

*****


Remember when we sang this song together out loud?
Thank to AUX cable. 
: ' )

*****

Aug 5, 2011

Twist

*****

Meatball Spaghetti
Quick Trifle

Mari tgk jadi ka x sok.
Thanks to Jamie Oliver resipe
: )

*****


Aug 1, 2011

To All Muslim

*****

Selamat Bersahur

Selamat Berpuasa

Selamat Berbuka

*****

Jul 23, 2011

10 hari

*****

Setelah 10 hari keluaq dari Philadelphia
Akhirnya balik jugak.
Banyak tempat p dan semua best2.

Niagara Fall
Empire State Building
Madame Tussauds Wax Museum
Bronx Zoo
Statue of Liberty

tu antara yg penting la 
ada la sikit2 lagi yg lain aku p

***

Panas gila la ni.
Tapi tak berpeluh sgt mcm kat Malaysia.
Sebab sini humidity rendah tak macam Malaysia.

***

Philadelphia sunyi

*****

Jul 20, 2011

Hang

*****


Curi. : P

*****

Jul 16, 2011

Try la

*****

Kepada yg mana minat main monopoly 
atau pun tak minat sekalipun.
Try la tgk video ni at least sekali.


Bukan apa.
Dulu asyik dok main monopoly ja.
Lepas tgk video ni anda semua akan sedaq apa yg tak bestnya pasal game ni.
Dan banyak lagi board2 game lain kat luaq tu yg best dan patut anda cuba.

***

I'm officially a boardgamer now 
and dah start collect ckit2. 
Seriously ada sesetengah yg mmg boleh lawan even game PS3.

Kalau anda semua ada chance untuk try board game2 bru.
TRY IT!

***

Nanti nak buat post pasal board game lak la.

*****

Jul 14, 2011

Black Shirt

*****

Post ni khas untuk Geng Baju Hitam.
Amboih semua nak ada blog. 
Hahaha.
Tahniah2.

Update la selalu.
Sekian.

*****

Jul 13, 2011

Tengah Malam

*****

Tengah malam.
Cuba tak nak tido takut miss bas sok pagi pukul 9.
Apa nak buat?
Tengok Cosby show la jawabnya.

*****

Jul 7, 2011

Seorang

*****

Aaaaaaaaaaa. Banyak gila barang dalam rumah.
Macam mana nak kemas ni. Adoyai.

**


I want to here again. This exact store and place. 
Yes, this particular Tutti Frutti store.
With the same person i went with.
I don't want to go there alone.

***** 

Jun 25, 2011

For You


All time favorite. Per Te 

Jun 13, 2011

See Ya

*****

Goodbye.
Thanks for all the memory.
I'll keep it forever.

Don't be sad.
Go with the flow.
; )

*****

Jun 7, 2011

Tick Tock

*****

Time please be nice. 
Slow down.

Hmm

*****

Jun 2, 2011

Pisang 2

*****

I never thought i can use this song. 


I don't. 

***

And yes. Pisang dah manis. Boleh makan.

*****

May 26, 2011

Pisang

*****

Kalau selalu orang kata pisang tak berbuah dua kali.
Tapi haritu aku dah petik satu tandan. Tapi x sedap.
Aku jalan2 depan pokok tu setelah beberapa lama. Ada lagi satu tandan.
Tapi dah malas nak petik. Sbb dah tau x sedap.
Jadi aku ke merkit sebelah rumah mak cik pora beli durian.
Aku nak makan sorang2 sampai abih 4 biji.

*****

May 22, 2011


Thats Why.
I'm always smile.
:)

May 15, 2011

Carca Merba

*****

What's Next?
Idea2 
Come2

***

Rather Being Hated Than Being In Love.

***

Kalau class summer betul2 cancel apa nak buat?
Adoyai.

*****

May 14, 2011

Congrats!

*****


:')

*****


May 9, 2011

Chop Chop

*****

Khamis ni.
Aaaa. 3 hari ja lagi
Chop2
Edit2

***

Laju gila result keluaq.
haha.

*****

May 8, 2011

GoodBye AL

*****


Tata

*****

May 6, 2011

Summer Break

*****

Exam is OVER!!
Although i screw up my FM paper.
I don't CARE.
Calculus is great!
And this is how i feel.


Weeeeeee~~~~
Melagha All Day Long.

*****

Apr 28, 2011

Gali

?

*****

Confuse, guilty, speechless

*****

Apr 27, 2011

Try

*****

I'll promise to try to makes things right again.
If not , i'll never be at peace.
I hate feeling like this.

I realize my fault now.


*****

Apr 25, 2011

Wannabeee

*****

I get an idea yesternight. 
And make this video today.
Its not great but have fun doing it. 
:D



For better view. go to youtube itself. :)

*****

Apr 24, 2011

Butterfly Effect Again

*****

I would love to have such butterfly effect. 
But not to skip back into those forgotten memories.
But to skip all the memories that will come
Just the part that i don't want to be part of my life
so that i will not feel anything about it , even pain

***

And yes,
dalam laptop ada cita butterfly effect.
Nanti nak tgk lagi.


*****

Apr 18, 2011

Hungry

*****

Bila malam ja lapaq
Bila malam ja lapaq.
Stock megi dah abih.
Apa nak makan?

**

Oo yeah
Sok Exam
=__=

*****

Apr 17, 2011

Adik

*****

Hey blog.
Hang dah ada adik.
Jeng2


*****

Apr 16, 2011

Rainy Day

*****

Its Raining Cats and Dogs. 
Even though we have an event.
A performance.
Dance and Silat.
Knowing what it is feel like to be smash by a guitar.
 Collect all kind of stuff win at the "fun fair" game.
Get 3 picture taken at the photo booth.
Another great day.
: D

***

Tired and exhausted
Sakit tekak. 
Rasa nak demam.
Next week ada exam.
Yeah i'm finally normal again.
Fever near the exam.
That is my thing. heh.



*****

Apr 10, 2011

Cherry Blossom

*****

Hey Sunday
Great Sunday
Fun Sunday.

Have so much fun today!
All the beauty of the Sakura flowers. 
Played some Go. Did some japanese calligraphy and spell my name with it.
Did a prank too!


Small shoes on a tree for 10 minutes was really worth it. 
Sorry for the prank but i know you love the fact that this shoe will be famous.
: D

Hey2.
Great Sunday.


Beautiful white and pink of Sakura.
This photo show how far the flowers go.
And yes the shoe was haunting me again. 

*****

Apr 8, 2011

iPhone

*****

Bila main ngan iPad 2 , teringin gila nak beli
Kumpul duit tgk akhir tahun kot2 leh beli.
Bila main phone balik rasa pelik gila sbb screen kecik
nak banding ngan iPad yg besaq.

****

tadi tgk2 phone.
bukak2
baru prasan panjang gila.
oh memori.



*****

Apr 5, 2011

3 a.m.

*****

Pukul 3 pagi.
Tak tidoq2 lagi.
Nasib baik sok x dak kelas pagi.
mula kls pun kul 12.30 tgh hari.
sebab tu la x tidoq2 lagi.

summer nak menyusul bulan lima.
memang dah x lama.
org lain pakat balik malaysia.
sorang2 la aku kat cni nampak gaya.
cadang nak p jalan mana2.
tapi tgk la nanti lagu mana.
tu pun kalau duit still dok ada.
kalau nak jalan pun sapa yang ada.
last2 dok rumah main ps ja la. 
takpa nanti summer pikiaq lain na.

dah baik aku p tidoq dari mengarut.

*****


love this picture.
theres a lot i can relate to.

*****

Apr 3, 2011

April 3rd

*****


I love sleeping after a long tired day like yesterday.

Btw , I love my new towel. It so fluffy and soft i'm gonna die. XD

*****

Mar 31, 2011

Goodbye March , Welcome April

*****

Theory of Interest
and 
Calculus

Really getting on my nerve

So.

So longgggg FM!
See you Fall.

Hey Calculus,
you gonna be my baby for the next 4 week.


*****

Mar 20, 2011

Countdown

*****

Exam dan Quiz
Next two day
Calculus , HRM , FM
Adoyai!

*****

Hey 2 bulan lagi.
Happy and sad at the same time.

*****

Mar 14, 2011

Hey Dulu2

*****

Selepas terbaca sesuatu dari page seseorang ketika di malam hari
Tiba2 aku tringat zaman sekolah.
Macam best ja kalau tgk balik apa jadi time skolah dulu.
Byk hari2 mcm ni jadi time from 3 ngan form 5 sbb time tu ada kelas tambahan.

6.30 - Bangun pagi , macam besa "5 minit mak!" mak pun bagi la 5 minit yg kadang2 sampai 20 minit.
Dah bangkit tu berebut toilet ngan abg. Time abg masuk U berebut ngan mak abah lak.

7.00- keluaq rumah. amek kasut check dulu dlm tu. selalu masuk kaki ada katak. time check
mesti x dak. time masuk kaki teruih tu laaa nak ada katak pun. leh terbayang lagi rasa lembik katak tu.
penah la skali terbunuh katak dlm tuh sbb terpenyek. esh2.

7.15 gitu la - sampai skolah , selalu time sampai x dak orang pun. tercangok la sorang2 dalam kelas
tunggu sorang2 masuk. time tu jugak la kalau ada homework x siap nak buat. 

7.40 - semua berdiri depan kelas nyanyi lagu Negaraku. kelas aku mengadap bilik pengetua. tiap2 hari gak la 
form 4 ngan form 5 ngadap pengetua pagi2. 

7.40-10.40 belajaq. waktu form 4 ngan form 5 dua org ja laki dlm kelas. kami ja dok mrapu sesama
sendri. aku ingat lagi game kami dok main time cikgu ngajaq. lawan tampaq muka.
lepas aku tampaq muka dia , dia balas, pastu aku balik. cikgu marah sat, tampaq balik

Rehat - p kantin. aku tukang beli ayaq. kawan aku ni aqharie p beli nasi ayam. dia badan besaq 
senang tolak org lain time nak beli. tu la rutin 2 taun aku time rehat. 

11-2.40- Sambung blajaq dlm kls. skali skala cikgu msj x mai kelas sbb ada benda mcm2.
time ni la kelas aku haru biru. suma duduk dlm puak masing2. sembang,bising, baca magazine, makeup
pebetoi tudung,tgk cermin,kilat kuku,gossip,nyanyi dan sebagainya.

2.40-3.30 - Abih skolah, sementara nak tunggu kelas ptg. p library smbhyang. pastu ramai2 ngan budak
kelas lain p medan. medan best. makan murah. nasi goreng bundle RM1. ayaq tea o ais 5 kupang.
duit lebih simpan beli komik dan game. tu ja keja aku dulu. merapu punya merapu dah mula kls ptg kul
3.30. ( btw sekolah aku tgh bandaq kangaq, keluaq skolah depan library perlih, tepi tu the store, tepi 
tu medan selera ) semua ada la senang cita.

3.30-5.00 - ni la time ngantuk x tau nak habaq. x tau la slalu x masuk pun pa yg cikgu ajaq.
x byk sgt ingat apa aku buat time kls ptg nih. maybe aku asyik ngantuk ja kot. seingat aku mmg aku 
x bagi tumpuan pon la. 

5.00 - ramai2 pakat keluaq kelas. semua lepak depan library tadi tunggu mak pak mai amek.
yg mai nek moto slalu tunggu sampai org last yg balik ngan mak pak balik rumah baru la depa balik.
lori lengkong dan rojak pak cik dpn library mmg tempat lepak. minum, prabih duit time dok tunggu2.
dekat kul 6 slalu baru la mak or abah aku sampai amek aku. 

6-tido - selalu balik rumah x buat homework pun. tgk tv. tgk tv. tgk tv. tak tau la mcm mana
aku blajaq dulu. x ingat. yg aku tau. minggu dpn nak exam baru la kalut nak baca buku.
bila dah rasa ngantuk p tidoq. slalu time skolah kul 12 la paling lewat. ada ja kadang2 sampai kul 1 , 2 
tgk tv sbb parent aku slalu tidoq awai. 

tu la daily rutin aku time from 5 mostly. (cerita berbeza bergantung kepada hari dan event hari tersebut )
rindu la pulak time skolah. best. blajaq pun x tension.
seronok kawan2 kelas. merapu. cikgu2 best. mcm2 la. 

taktau la tiba2 nak mrapu pasai ni. spring break dah abih. esok p kls balik.
kalau la leh p skolah balik kan best.  

I will always cherish the memory happen in my life.    : )

*****

Mar 12, 2011

End Of Spring Break

*****

Spring Break come to the end.
Apa aku buat?
Makan. 
dengaq album avril dekat berpuluh kali dah.

Yay, start study balik.
=___=



*****

Mar 9, 2011

Selamat Tinggal Lagu Tidoq

*****

Yang dinanti akhirnya tiba.
Apam balik menjadi juga.
Thanks to my accomplice who had make the apam balik cooked and edible.
It is a good day
: )


Even though semalam miss UPS.
Still puas hati. : )

*****

Mar 8, 2011

=__=

*****

=__________________________________________________________=
Haih


*****

Mar 6, 2011

Awal Spring Break

*****

Baru ja mula spring break 2 hari.
BBq , cranium , singstar , wii.
Meriah Gila.
Suma prangai budak2.
Suma nak menang.
Suma kompetitif.
Lawak kutuk sama sendiri.
Tak cukup tido.
Terlebih merapu.
Bakaq ayam bakaq ikan.
Makan itu makan ini.
Kalori Tidak penting.
Malam bukan lagi untuk tidur
Letih , penat , exhausted

Great Time
Great Memory
Great People
Great Food
Great Activity

So much fun.
With all the people
But i know someday it will end.
Life must go on.

: )


*****

Mar 2, 2011

Spring Break

*****

Spring Break minggu dpn.
8 March pun minggu depan.
Hehe.

Bagai kambing melintas jalan,
Ayam di rumah mati kesunyian,
Berlari-lari kunci dihilangkan,
Menjawab soalan titik dinoktahkan.
=__=

Apa nak buat dikala cuti pabila bajet melarikan diri.

*****

Feb 25, 2011

Layan

*****

Tengah2 mlm ni tiba2 layan lagu lama2.

Build me up Buttercup
Rhythm of the Rain
Move your feet
Endless Love
Sugar Sugar
Viva Forever
Top Of the World
Calcutta
Buat Aku Tersenyum
Everything I do I do it For You
I Want to Spend My lifetime Loving you
Rollin'
Follow Me
Lass Kiss
The Remedy
True to your Heart
All i Have to do is Dream
You're Still the One
So Long Farewell

A good playlist in the middle of the night
: )



*****

Feb 24, 2011

Family

*****

Parenthood

Story about a big family.
Story about small family.
Story about starting a family.

First impression of the tittle.
"Urgh cita pasal family ja pun, mesti boring gila"
At the end of the pilot episode, now i realize why people invented the proverb
dont judge a book by its cover.

Out of all the show i watch.
This is the only one can touch my heart.
and sometime makes my eyes full of water.
Every single episode.

Watching this make me realize how hard it is sometime 
to make everyone happy even though we love them.
and how hard to make them believe we love them.

I think the main message in this drama is that
how hard to be a good parent in the eyes of the children

The only show i will end by saying.
Awwwwwwwwwwwwww.

: ' )

*****

Feb 22, 2011

Wait for it.....

*****

Bila sampai us
Byk barang beli online
Semua kena tunggu.
Tapi takpa sbb tiap kali dapat mesti best gila.
Tu pun kalau x miss.

March 8. hari yang ditunggu.. :-D

***

Calculus Exam 1 dah abis. Woot!~
Apa nak buat weekend ni.
Ada dua event menarik tapi nak save duit.
X ikot la kot. 

***

Gotta Be Somebody : D

When it come.
Its gonna be legendary.

*****